fb Půjčovna lodí
a raftů
Drobečková navigace

Úvod > Kontakt > Aktuální zprávy > Teplá Vltava -splouvání 2012

Teplá Vltava -splouvání 2012



Začala nám další katastrofická sezóna na vodě. Letos nám další vyhláška NPŠ dovolí splout denně 28 lodí mezi Soumarským mostem a Pěknou. Opět si připlatíte o 100,-Kč víc. Takže nyní dáte 300,-Kč za registraci. Zažíváme pěkně perné chvilky. Stanovená výše hladiny vody je vražedná, už v květnu byla voda pod limitem. Když už je voda, většinou k tomu bývá zima a buď se vydáte na strastiplnou cestu (zima a déšť) nebo jste dali NP Šumava 300,-Kč jen tak jako nedobrovolný dárek.
Naštěstí Vám můžeme nabídnou výlet na vodě z Horní Vltavice nebo z Lenory na Soumarský most. Bohužel není možné přijít dát si loď na vodu a prožít si svůj relax.
Příští rok nám už řeku zavřou a bude to horší, než když byly nedaleko dráty.
Jen doufám, že se naše děti jednou zbaví ekoteroristů a zvítězí rozum nad touto šikanou. Perlorodky jsou nastrčeným důvodem. Pokud se zeptáte biologů a jiných vědců než těch zelených, dozvíte se, že se perlorodkám líbí v Blanici nebo Otavě, v Řasnici nebo Studené Vltavě. Do Teplé Vltavy se dostaly nedobrovolně při jarním tání nebo velké vodě. Také je známo, že vývoj na Zemi nelze zastavit a tak jak některé druhy živočichů vymírají, jiné se rodí a to co přemrštěně chráníme není schopno života a stejně to zhyne. Poplácejte se po ramenech, ekoteroristi. Díky vašemu justu nebo snad taky"odkloněným" evropským dotacím :-)) jste zničili živnostníky, vzali jste lidem práci, zničili jste pracně budovanou strukturu služeb navázaný na turismus a už nyní chybí miliardy z příjmů Šumavy. Kde je člověk? Bohužel i vy jste lidé, ale jiný zvláštní druh.
Jen tak dál !! Doufám, že jednou budete zodpovědní za spáchané činy!!


Česky Deutsch

Penzion Mauritz

Nové tábořiště ,stany, TeePee, chatky. vybavení pro náročnější turisty
www.umauritzu.eu

Cestykrajem.cz

Toulky přírodou, městy,
po řekách Čech a Slovenska
www.cestykrajem.cz

Vodácká trička

vodácká trika kval1.jpg
www.vodackatrika.cz

Kajaky a kanoe železný

www.zelezny.cz
www.zelezny.cz

26. 4. Oto

Zítra: Jaroslav